Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding en tips.

Het zoeken naar een nieuwe woning is steeds makkelijker geworden. Meestal vindt u zelf uw droomhuis op internet. Maar dan komen de stappen als bezichtiging, onderhandeling, controle van contracten, het regelen van de notaris etc. Allemaal zaken waar u niet dagelijks mee te maken hebt.

In het onderstaande overzicht met handige tips ziet u dat er veel aandachtspunten zijn bij het aankopen van een woning. Wij kunnen ons voorstellen dat u hierbij geassisteerd wilt worden door een specialist die opkomt voor uw belangen. Daarom bieden wij een speciale service: de Aankoopbegeleiding.

Aankoopbegeleiding

Zodra u de hypotheek voor uw nieuwe woning via KG Financiële adviezen & verzekeringen afsluit, betaalt u voor de volledige aankoopbegeleiding van een bestaand object slechts € 1.250,-. Regelt u de hypotheek elders, dan zullen wij u € 2.150,- voor de aankoopbegeleiding in rekening brengen. Gaat de aankoop van het object niet door, dan betaalt u niets.  Alle genoemde tarieven zijn inclusief BTW.

Onze specialisten begeleiden u volledig bij de aankoop van uw nieuwe woning. Deze begeleiding betekent: bezichtiging, advies, onderhandeling, controle koopcontract, inspectie en begeleiding bij de notaris.

Wilt u meer weten over de Aankoopbegeleiding? Vul dan het onderstaande formulier in, of neem direct contact met ons op.

Tips bij het aankopen van een woning

De makelaar

 • De makelaar is door de verkoper ingeschakeld om de woning te verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs. Houd er dus rekening mee dat hij aan de kant van de verkoper staat en niet aan uw zijde.
 • Geef de verkoopmakelaar geen informatie over uw financiële positie (dus ook niet over het verkopen van uw woning). Dit zou tegen u gebruikt kunnen worden bij de onderhandelingen.

Bezichtiging

 • Vraag voor de bezichtiging aan de makelaar of er al biedingen op de woning zijn en hoe de biedingsprocedure verloopt
 • Let op onderhoud van o.a. c.v.-ketel, geiser en inbouwapparatuur
 • Is er een meerjaren onderhoudsplan aanwezig?
 • Is er een bouwkundig rapport beschikbaar?
 • Vraag naar de aanwezigheid van asbest / loden leidingen / (olie)tank
 • Bij appartementen: vraag naar de Vereniging van Eigenaren. Is deze actief, hoe hoog is de bijdrage en hoe is deze samengesteld, sinds wanneer actief, geplande uitgaven voor de toekomst etc?
 • Is er sprake van erfpacht of eigen grond?
 • Vraag of er nog specifieke zaken zijn die u als koper zou moeten weten (bijv. buurman die pianoleraar is en de hele dag les geeft)
 • Wanneer kan de eigendomsoverdracht plaatsvinden (oftewel wanneer kunt u de sleutel krijgen)

Onderhandeling

 • Wanneer u een bod doet, vermeldt dan altijd dat dit wordt gedaan onder voorbehoud van verkrijging van hypotheek en eventueel Nationale Hypotheekgarantie
 • Laat in een koopcontract altijd een uiterste datum opnemen voor eigendomsoverdracht (max. 1 jaar na tekenen voorlopige koopakte)
 • Neem eventueel een ontbindende voorwaarde op voor een bouwkundige keuring met een maximaal bedrag voor direct noodzakelijk onderhoud
 • U mag de notaris kiezen
 • Stel als voorwaarde dat er alleen met u onderhandeld mag worden (dus tussentijds niet met anderen)

Let op! Het laatste bod dat wordt geaccepteerd door de verkoper is de koopprijs. U hebt dan de woning gekocht. Dan is het tijd om direct een afspraak met ons te maken om uw hypotheekofferte aan te vragen.

Koopovereenkomst

Zodra u de koopovereenkomst, ook wel voorlopige koopakte genoemd, hebt getekend, kunt u alleen nog van de koop afzien mits u dit binnen 3 dagen schriftelijk aangeeft bij de makelaar. Daarna hebt u de woning definitief gekocht.

Alleen indien een ontbindende voorwaarde in werking treedt (bijv. de hypotheek komt niet rond) kunt u zonder kosten de koop ongedaan maken. Aan deze ontbindende voorwaarde is wel een maximale termijn gekoppeld. Zorg ervoor dat deze termijn niet te kort wordt gesteld, er moet namelijk nog veel worden geregeld.

Laat de koopakte, voordat u deze ondertekent, door ons controleren.

We horen graag van u.

KG Makelaars

Loading...